Make your own free website on Tripod.com
Kostajnicki glasnik - Hrvatska Kostajnica
Trstenjakova ulica

HOME

Knjige
Dan voda
CHAT!
Nas Grad - Hrvatska Kostajnica
Kobasijada 2003.
Turisticka karta
Razglednice - Hrvatska Kostajnica
Razglednice - nove
Razglednice - stare
Iz starih albuma
Kostajnicke vijesti
Zanimljivosti
Sport
Drugi o nama
Trstenjakova ulica
Obljetnice
Casopisi - U Tebi Oce
Gradovi prijatelji - Senkvice (Slovacka) - Traversetolo (Italija)
Traversetolo - Italija
Senkvice - Slovacka
Kontakti

             
"Vecernji list" Zagreb, srijeda 04.09.2002.
 
PJESACIMA U PJESACKOJ ZONI U HRVATSKOJ KOSTAJNICI PRIJETI OPASNOST DA POLOME NOGE
 
GEMISTI "RASTOPILI"KOCKE
 
 

Ulica Davorina Trstenjaka

    HRVATSKA KOSTAJNICA - Brojni citatelji u Hrvatskoj Kostajnici zovu nas i pitaju zasto je unisten kolnik u Trstenjakovoj ulici u Hrvatskoj Kostajnici. Asfaltni sloj je unisten u proljece prosle godine, mjesec-dva uoci lokalnih izbora, kada je dopremljen stroj za skidanje asfaltnog sloja. Strojem su osim asfalta dijelom pokidane i granitne kocke ispod njega, a dobro upuceni tvrde kako je tom prigodom stroj ostecen.
    Gradjani su se cudili jer je asfaltni stroj bio nov, postavljen u jesen 2000. godine, a pojasnjeno je bilo kako ce iz Zagreba stici granitne koceke kojima ce biti poplocena cijela Trsenjakova ulica. Njih je navodno obecao tadasnji gradonacelnik Milan Bandic, a to objasnjenje je dijelom zadovoljilo Kostajnicane, iako su se nmnogi cudili zasto se asfalt skida prije nego sto su obnovljene zgrade u grdskoj jezgri, sto je uvijet da se poloze cijevi vodovoda i kanalizacije.
    Vrijeme je prolazilo, ali od obnove, a pogotovo poplocavanja ceste, nije bilo nista. Kostajnicani u sali kazu kako je zbog gemista bivseg zagrebackog gradonacelnika Bandica Kostajnica ostala bez kocke. Medjutim nastali su problemi zbog propadanja kolnika. Gradska uprava je tu ulicu proglasila pjesackom zonom, iako pjesacima prijeti opasnost da u njoj polome noge.

    Oporbeni vijecnici i pripadnici oporbenih stranaka govore kako je skidanje asfaltnog sloja i obecanje o postavljanju kocaka bio predizborni potez gradonacelnika Davora Govorcinovica. Stoga smo od njega zatrazili objasnjenje, a kako Govorcinovic ne komunicira s dijelom novinara koji su pisali o prijavama protiv njega, uputili smo mu pitanje telefaksom. Unatoc cekanju, odgovore na pitanja zasto je brzopleto skidan asfalt, jesu li utemeljene tvrdnje kako je to bio predizborni potez i koliko ce to stajati porezne obveznika grada Hrvatske Kostajnice- nismo dobili.
                                                             Z. Grgurinovic

Ulica Davorina Trstenjaka

Enter supporting content here