Make your own free website on Tripod.com
Kostajnicki glasnik - Hrvatska Kostajnica
Dan voda

HOME

Maturalni ples
Foto album
Izletnicke razglednice
Prva pricest
Knjige
Dan voda
CHAT!
Nas Grad - Hrvatska Kostajnica
Turisticka karta
Razglednice - stare
Kostajnicke vijesti
Zanimljivosti
Sport
Drugi o nama
Obljetnice
Casopisi - U Tebi Oce
Presuda
Gradovi prijatelji - Senkvice (Slovacka) - Traversetolo (Italija)
Traversetolo - Italija
Senkvice - Slovacka
Kontakti

Snimio:D.Radic
Radionica "Slusaj, oboji, izreci"

AKCIJA ZA DAN VODA
U HRVATSKOJ KOSTAJNICI
       Na inicijativu ravnateljica Srednje skole Ivana Trnskoga u Hrv. Kostajnici,  prof. Marije Krupic, provedena je akcija uredjenja izvora na podrucju Hrvatske Kostajnice i na taj nacin obiljezen Svjetski dan voda.
      Akcija je obuhvatila izvore na lokacijama Tekija, Cintor, Mala Gospa, Tocak kod Rosulja, Varoski bunar, Pekinac i uredjenje obale rijeke Une. U sklopu akcije posadjene su lipe, ruze i jaglaci pred skolom, uklonjen je otpadni gradjevinski materijal oko nove sportske dvorane i uredjen je skolski okolis. Dok je vecina ucenika zajedno sa svojim profesorima marljivo radila na dijelu akcije koji se odvijao na otvorenom, dvije grupe ucenika sa svojim profesorima sudjelovali su u radionicama unutar skole pod nazivom "Slusaj, oboji, izreci" i "Stari gradovi i utvrde na nasim rijekama". Svoj doprinos u akciji dalo je i Lovacko drustvo "Naretak" i JP "Komunalac" iz Hrv. Kostajnice.
     Nakon uspjesnog zavrsetka aktivnosti sudionici akcije su se okupili u zgradi Srednje skole  i ugodno druzili uz sokove i zakusku.
     Pored konkretnih rezultata, ova akcija je imala za cilj upoznavanje izvora i vaznosti zastite pitke vode koje u svijetu ima sve manje i svakim danom predstavlja sve vecu dragocjenost (Nada Tusak).
 
    

Snimio: D. Radic
Pekinac


Radionica "Slusaj, oboji, izreci"

Snimio:D.Radic
Uredjenej okolisa skole

Snimio:D.Radic
Nakon akcije kod Pekinca