Make your own free website on Tripod.com
Kostajnicki glasnik - Hrvatska Kostajnica
Pamflet KAOS-a

HOME

Dan voda
CHAT!
Nas Grad - Hrvatska Kostajnica
Kobasijada 2003.
Turisticka karta
Razglednice - Hrvatska Kostajnica
Razglednice - nove
Razglednice - stare
Iz starih albuma
Kostajnicke vijesti
Zanimljivosti
Sport
Koristoljublje
Pamflet KAOS-a
Drugi o nama
Trstenjakova ulica
Obljetnice
Casopisi - U Tebi Oce
Gradovi prijatelji - Senkvice (Slovacka) - Traversetolo (Italija)
Traversetolo - Italija
Senkvice - Slovacka
Kontakti

   "Celnik" KAOS-a uputio je novu "cestitku" primjernu njegovom ulicnom ponasanju (koje je ovih dana dobilo epilog i na jednom drugom mjestu)  i njegovom "kulturnom" nivou. Ponovno sa iste e-mail adrese pa mu sada vjerojatno nije nitko "podvalio".
---------------------------------------------------------------------

         Izgleda da je medju celnicima KAOS-a kao i kod njihovog "mentora" zaista nastao pravi kaos, s obzirom na novi e-mail Daniela Pavlica, kojeg u cijelosti objavljujem.
 
           From:  kaos HK - kaos@yahoo.com
 
           To: ivo_kovacevic@hotmail.com
 
           Subject: Prava cestitka!
 
           Date: Wed, 1.Jan 2003  05:48:28 - 0800
 
   postovani gosp. Kovacevicu!
   Zaista sam iznenadjen s Vasom web stranicom, a     osobito sa onom "cestitkom koju mi pripisujete?! Poslao sam na adresu upit jer me zivo interesira tko je vlasnik te adrese. Buduci da zivimo u jednom malom gradicu i vidjamo se tu i tamo; mogli ste me bar pitati o ovoj cestitci koju ste mi pripisali. Ovako ne mogu nista komentirati nego se samo dobro nasmijati!:-) Opet cete mi podvaliti neki pamflet ili mail ili Bog zna sto...
 
Ja (Danko) zelim Vam sve najbolje u Novoj 2003, ali i da pisete na Vasim stranicama i istinite informacije, bar se potrudite da ih prvo provjerite!
 
pravi Daniel Pavlic:-)
 
     
       PS:
         "Cestitku", s obzirom na njen sadrzaj, kojeg se sada odrice D. Pavlic, sigurno je poslao netko od celnika KAOS-a. Ako to nije D. Pavlic, (njegovo  puno ime i prezime stoji na orginalu e-maila "cestitke"), onda je netko iz KAOS-a zloupotrebio njegov e-mail a i ovlasti.
             Sto se tice istinitosti informacija i navodnog podvaljivanja pamfleta, predlazem posjetiteljima da u cijelosti pregledaju sve sto je objavljeno na ovoj stranici, kao i ostale napise u "Kostajnickom glasnik" i bit ce im odmah jasno tko podvaljuje i kome.
 
                        Ivo Kovacevic, urednik
 
------------------------------------------------------------------
                   
 
 
 
 

   Nekoliko dana prije bozicnih blagdana primio sam na svoj e-mail "cestitku" jednog od celnika KAOS-a, inace u isto vrijeme "duznosnika" (ravnatelja i v.d.ravnatelja) dviju ustanova u kulturi Grada Hrvatske Kostajnice, slijedeceg sadrzaja:
 
 
 
 
Subject: :-/
 
Date: The, 19 Dec 2002 09:33:03-0800(PST)
 
A da malo odjebes sa kaosom na svojim stranicama?! Sjecas se kad nam nisi dao prostor prije par godina? Ne stvaraj si neprijatelje!
 
  PS: Ne zelim komentirati "cestitku" ali preporucam celnicima KAOS-a da ponovno posjete prve stranice "Kostajnickog glasnika" na adresi: http://ivo_kovacevic.tripod.com/hrvatska_kostajnica_e-zine/
gdje jos uvijek stoje moji napisi o njima iz vremena dok nisu bili "produzena ruka" sadasnih kostajnickih mocnika, "pesadinaca iz Bileca", osoba s jednom jos uvijek nepravomocnom presudom i nekoliko kaznenih prijava zbog kojih su se nekima tako  iznenada rasprsili snovi o vec gotovo sigurnoj diplomatskoj karijeri.
      U svoje ime i u ime vecine posjetitelja "Kostajnickog glasnika" zelim KAOS-u da u 2003. godini ponovno bude ono sto je bio kad je zapoceo s radom i sigurno ce i dalje imati punu podrsku svih postenih zitelja ovog Grada a takodjer i sredstava informiranja.
                                   Ivo Kovacevic, urednik
 

   "Vecernji list" Zagreb, subota 14.12.2002.
 
PISCI PAMFLETA DOBILI DIREKTORSKA MJESTA (2)
 
"Ipak smo blokirani"
         Na temelju Zakona o javnom priopcavanju, molim da objavite moje reagiranje na tekst "Pisci pamfleta dobili direktorska mjesta" objavljen 13. prosinca 2002. na 11. stranici "Vecernjeg lista"
          U tekstu se autor Z. Grgurinovic koristi izrazom "navodna medijska blokada", a pitam ga kako tumaci to sto u pet mjeseci ni jedno priocenje gradjanima, poziv na manifestacije u organizaciji nase udruge nije moglo ugledati svjetlo dana na stranicama "Vecernjeg lista".
          KAOS prestaje raditi zato sto ne moze razbiti medijsku blokadu, sto je potrebno za normalno funkcioniranje. Takodjer isticem kako je moja funkcija ravnatelja Puckog otvorenog ucilista, a ne ona koja se navodi u tekstu, te da smo na direktorska mjesta dosli legalno, putem natjecaja, zahvaljujuci tome sto smo zavrsili fakultete.
                                            Danijel Pavlic, KAOS
                                            Hrvatska Kostajnica
------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
"Vecernji list" Zagreb, petak 13.XII.2002.
 
OSMRTNICE KAOS-a ZBOG "MEDIJSKE BLOKADE"
PISCI PAMFLETA DOBILI DIREKTORSKA MJESTA
SISAK - U dijelu sredista Siska, neposredno uz prostorije Zupanije, Suda te dopisnistava Vecernjaka i Jutarnjeg lista, jucer su osvanule osmrtnice. Na njima je stajalo:"Sa zalosti u srcu..javljamo da je nakon pet mjeseci medijske blokade tiska, u trecoj godini djelovanja preminula nevladina orgaizacija mladih Kostajnicka alternativna scena ili krace KAOS".
      Prolaznici su zastajkivali, pogledali i odlazli dalje drzeci kako je rijec o reklami ili necem drugom. Bilo ih je koji su pitali kakve veze ima navodna medijska blokada sa "zivotom udruge". Ako se udruga koja bi trebala raditi s mladima gasi jer o njoj ne pisu mediji, ocito je da nije ni osnovana zbog mladih nego radi promidzbe nekolicine lidera.
      "Osmrtnice" su docekale i vijecnike Zupanijske skupstine na klupama u vijecnici, a Tomislav Zlicaric, direktor kostajnickog Komunalca i zupanijski vijecnik, u sklopu aktualnog sata zapitao je sto ce uciniti Zupanijsko poglavarstvo da bi "spriecilo medijsku blokadu" i "umiranje udruge". Zlicaric je otisao i korak dalje, pa je rekao kako novinari Vecernjeg lista i Jutarnjeg lista iz sisackih dopisnistava "koji imaju neke politicke veze s Hrvatskom Kostajnicom" stoje iza blokade.
      Zlicaric je pritom "zaboravio" obavijestiti vijecnike o nekim detaljima. Medju ostalim, da blokade zapravo nema jer je o aktivnostima udruge bilo govora na stranicama i jednog i drugog lista ali nije spominjano ime organiztora ni lidera. Lideri KAOS-a znali su razlog jer su prije pet mjeseci uputli pamflet Antikorupcijskoj kampanji u kojem su besramno optuzili novinare za korupciju. Slucajno ili ne, dogodilo se to neposredno nakon sto su na stranicama Vecernjaka i Jutarnjeg objavljeni napisi o kaznenim prijavama i istraznim prijedlozima protiv duznosnika Hrvatske Kostajnice. Lider KAOS-a Danijel Pavlic uputio je formalnu ispriku dopisnistvima rekavsi kako je netko zlorabio racunalo i memorandum KAOS-a, ali nikad nije ucinio ono sto su novinari od njega trazili kao uvijet nastavka suradnje. Nije obavijestio Antikorupcijsku kampanju kako KAOS ne stoji iza pamfleta.
       Slucajno ili ne, Kaosovi lideri bili su nedugo zatim nagradjeni, potpisnik Pavlic dobio je i drugo direktorsko mjesto u Hrvatskoj Kostajnici, sada je dvostruki direktor, na celu je Puckog ucilista i Narodne knjiznice. Drugi lider KAOS-a dobio je direktorsko mjesto u Poduzetnickom inkubatoru, a jos je otprije njihov "odvjetnik" u Zupanijskoj skupstini Tomislav Zlicaric na direktorskoj funkciji u Komunalcu. Njegova je supruga pak direktorica u Centralu, u kojem radi i gradoacelnikova supruga. Nije nevazno da su sve nabrojene ustanove u vlasnistvu grada Hrvatske Kostajnice.
         Odgovarajci na Zlicaricevo pitanje, zupan Djuro Brodarac rekao je kako ce uputiti prosvjed redakcijama, nasto je reagirala vijecnica Kristina Ikic zapitavsi otkud pravo Zupanijskom poglavarstvu i Skupstini mjesati se u slobodu novinarstva i uredjivacku politiku medija, pogotovo kad vijecnici zapravo ne znaju o cemu se radi.
                                               Z. Grgurinovic
----------------------------------------------------------------------------------------

           
    NEVLADINA UDRUGA KAOS UPUTILA E-PISMO ANTIKORUPCIJSKOJ KAMPANJI U KOJEM OKRIVLJUJE
NOVINARE ZA KORUPCIJU
  Celnici KAOS-a sada se "peru" i odricu autorstva pamfleta
  HRVATSKA KOSTAJNICA -Da jos postoje institucije i pojedinci koji pamfletima, etiketiranjem i potkazivanjem nastoje stvarati svoje karijere, svjedoci kostajnicki primjer. Naime u tom gradu od prije dvije-tri godine postoji nevladina udruga mladih, Kostajnicka alternativna scena (KAOS). Utemeljena je nakon sto su u Hrvatskoj Kostajnici crne statistike o strtadanjima mladih pocele zvoniti na uzbunu, a poceci djelovanja bili su iznimno dobro prihvaceni. Prvi predsjednik bio je DAnijel Pavlic. Njezini voditelji i aktivisti pokrenuli su niz akcija , a Vecernji list, Jutarnji list, HTV, kao i drugi mediji u Zupaniji, redovito su popratili svaku njihovu akciju.
    Zahvaljujuci medijima, KAOS je postao poznat i izvan Zupanije, a Danijelu Pavlicu takav je rad uskoro priskrbio i fotelju ravnatelja Puckog ucilista u Hrvatskoj Kostajnici i bliske veze s gradskom upravom. Postavsi ravnatelj, Pavlic je prepustio predsjednicku duznost Miroslavu Vrapcu, ali je zapravo i nadalje ostao prvi i najutjecajniji covjek Udruge.
   Ovih dana KAOS je zapanjio novinare sisackih dopisnistava Vecernjaka i Jutarnje lista jer im je u ruke dospjelo KAOS-ovo pismo upuceno Antikorupcijskoj kampanji. U njemu "Aktivisti KAOS-a" i Danijel Pavlic kao osoba za kontakt najavljuju pocetak kampanje "protiv medijske korupcije jer imaju negativna iskustva s novinarima Jutarnjega i Vecernjeg lista s redakcijama u Sisku". Razlozi su "sto oni preokrenu cinjenice i napisu nerelane clanke".
   Ne navodi se koji su to clanci, ali posredno spominju dogadjaje u Gradskom vijecu i oporbene vodje. Rijec je vjerojatno o nedavnom zahtjevu oporbe da se gradonacelnik izjasni postoji li protiv njega istrazni zahtjev, o cemu su izvjestavali i Vecernjak i Jutarnji.
    Sto je nagnalo kaosovce na taka besraman potez, zatrazili smo objasnjenje od njihovih celnika. Jedan od utemeljitelja KAOS-a Oliver Marusic rekao nam je kako nema pojma o tome. Niti je na skupu Udruge bilo govora ma  o kakvoj "korumpiranosti" medija koji su zdusno pratili aktivnost KAOS-a. Zatrazit cu objasnjenje o tome i pokaze li se da pojedinci ili vise njih zlorabi KAOS, istupit cu iz Udruge - rekao je Marusic.    
    Predsjednik Miroslav Vrabac takodjer je rekao kakao KAOS ne stoji iz pamfleta, ali nije znao objasniti zasto Udruga nije reagirala odmah cim se doznalo za tu svinjariju potekli iz njezinih redova. - Mi nismo policija i pitanje je hocemo li uspjeti utvrditi tko je poslao e-mail-rekao je Vrabac i dodao kako ce poslati dopis Antikorupcijskoj kampanji u kojem ce se ograditi od optuzbi na racun novinara. Na nas upit zasto zasto to nije ucinio odmah kada je doznao za taj slucaj, nije odgovorio. 
  
          
 

Danijel Pavlic
Danijel Pavlic

   Najsporniji covjek, Danijel Pavlic, cije se ime kao kontakt osobe navodi u pamfletu, osporio je autorstvo sporne poruke.-Nisam autor toga, niti znam tko je to napisao. Ispricavam se u svoje ime i u ime KAOS-a rekao nam je Pavlic, a na nas upit tko je mogao s njegovim siframa uci u racunalo i poslati e-pismo Antikorupcijskoj kampanji, neuvjerljivo je objasnjavao kako sifru koriste svi. U vrijeme kada je poruka poslana (subota 6. srpnja u 21.01 sati), imali smo sastanak u prostorijama INFO-tocke i mogao je poslati bilo tko. Svjestan sam da bi netko mogao spornu poruku povezati s njime i tumaciti je kao narucenu osvetu novinarima koji su otkrili i pisali o kaznenim prijavama protiv odgovornih u gradskoj upravi, a li ja nisam autor niti znam tko je-rekao je Pavlic. U njegove tvrdnje o neduznosti mozda bismo i povjerovali da nam nije poznat sadrzaj njegova razgovora s novinarkom Jutarnjeg lista, vodjenog 9.srpnja. U tom razgovoru Pavlic je neuvijeno priznao kako je on autor pamfleta.
                                                          Z. Grgurinovic
 
Tekst prenesen iz Vecernjeg lista od 12.07.2002. Fotografije iz arhiva Kostajnickog glasnika.