Make your own free website on Tripod.com
Kostajnicki glasnik - Hrvatska Kostajnica
Koristoljublje

HOME

Dan voda
CHAT!
Nas Grad - Hrvatska Kostajnica
Kobasijada 2003.
Turisticka karta
Razglednice - Hrvatska Kostajnica
Razglednice - nove
Razglednice - stare
Iz starih albuma
Kostajnicke vijesti
Zanimljivosti
Sport
Koristoljublje
Pamflet KAOS-a
Drugi o nama
Trstenjakova ulica
Obljetnice
Casopisi - U Tebi Oce
Gradovi prijatelji - Senkvice (Slovacka) - Traversetolo (Italija)
Traversetolo - Italija
Senkvice - Slovacka
Kontakti

Stranica u izradi

"Vecernji list" Zagreb, 20.03.2003.
"Vecernji list" Zagreb, 20.03.2003.

Na ovoj stranici objavit cemo izvorne tekstove iz dnevnog i tjednog tiska vezane uz kaznene prijave protiv Davora Govorcinovica, sadasnjeg  gradonacelnika Grada Hrvatska Kostajnica, s obzirom da stranice izdanja listova u kojima su izasli napisi nisu objavljene na internet stranicama navedenih listova.
 
"Vecernji list" 09.11.2001.
DAVOR GOVORCINOVIC, KOSTAJNICKI GRADONACELNIK, PROGLASEN KRIVIM ZA KAZNENO DJELO POKUSAJA PRIJEVARE I OSUDJEN NA NOVCANU KAZNU
 
Tri tisuce kuna zbog mucki s Gluscevom kucom
HRVATSKA KOSTAJNICA - Kostajniciki gradonacelnik Davor Govorcinovic u Opcinskom sudu u Hrvatskoj Kostajnici proglasen je krivim za kazneno dijelo pokusaja prijevare i nepravomocno osudjen na tri tisuce kuna.
       Opcinski drzavni odvjetnik teretio je Govorcinovica da je 17. lipnja 1999. godine, kao punomocnik Dusana Glusca, predratnog direktora Pounja, koji  od 1991. godine zivi u Bosanskoj Dubici, u Gluscevo ime zatrazio povrat novca za obnovu. Povrat je zatrazio preko zupanijskog odsjeka za obnovu i pritom naveo neistinite podatke kako Glusac s obitelji zivi u kuci u Hrvatskoj Kostajnici iako je dobro znao da  Glusac ne zivi u toj kuci niti da je obnovljena. Takodjer je znao i da je Dusan Glusac  tjedan prije prodao kucu njegovoj rodjakinji Ljiljani O., od koje je u srpnju 1999. mjesec dana nakon podnosenja zahtjeva, Govorcinovic otkupio Gluscevu kucu.
     Kada se dvije godine kasnije, u veljaci 2001., nakon anonimna pisma, podigla prasina u vezi s tom transakcijom, Govorcinovic je u Gluscevo ime povukao zahtjev za povrat novca navodno utrosenih za obnovu.
    Tako je laznim prikazivanjem cinjenica pokusao pribaviti nepripadajucu korist i ostetiti drzavni proracun Republike Hrvatske, stajalo je u optuznici.
    Sud je prihvatio cinjenicno stanje i izrekao osudjujucu presudu na koju Govorcinovic ima pravo zalbe. (Z.G.)
 
-------------------------------------------------------------------- 
 
 
"Sisacki tjednik" Sisak, 25. svibnja 2000. godine (strana 27.)
       Policijska uprava Sisacko-moslavacka podnijela je 23. lipnja 2000. godine, kaznene prijave protiv Davor Govorcinovica, koji je tada osumnjcen za "kaznjivo djelo krivotvorenja sluzbenih isprava... Kriminalistickom obradom utvrdjeno je da je T.B. kao predsjednik Uprave Zrina na temelju ugovora o ustupanju potrazivanja od 01.10.1997. godine ustupio protupravnu isplatu 843.274 kune svom osnivacu udruzi gradjana Drustvu prijatelja Zrina, koja su bila djelomicni povrat kredita koje je Zrin dao poduzecu "Agrokor" d.d. iz Zagreba. Ugovor o protupravnom ustupanju sredstava potpisao je kako je utvrdjeno tajnik D.G. (Davor Govorcinovic), priznavsi neistinito potrazivanje".., zatim  "zbog osnovane sumnje da su namjenska sredstva od 3.389.911,59 kuna, namjenjna za poticanje i kreditiranje malog poduzetnistva, nenamjenski doznacena kostajnickom ugostiteljskom poduzecu "Central"  i "zbog protupravnog i nenamjenskogo raspolaganje sredstvima dobivenim od prodaje stanova u gradskom vlasnistvu na kojima postoji stanarsko pravo, ne uplativsi u drzavni proracun 85.767,17 kuna, te utrosivsi nenamjenski preostalih 70.173,14 kuna". 
 
(Novinar koji je pisao ovaj clanak prije dvije godine, potvrdio je ovih dana da ni jedan navod u napisu do sada nije osporen.) 

   ----------------------------------------------------------------------------
 
"Vecernji list" Zagreb, subota 25.05.2002.
 
OPCINSKI DRZAVNI ODVJETNIK U PETRINJI PODNIO OPTUZNI PRIJEDLOG PROTIV DAVORA GOVORCINOVICA
 
MUCKE S GLUSCEVOM KUCOM
Protiv kostajnickog gradonacelnika podnesen optuzni prijedlog za kazneno djelo pokusaja pribavljanja nepripadajuce koristi
 
PETRINJA -  Opcinski drzavni odvjetnik u Petrinji Marijan Zguric podnio je optuzni prijedlog protiv kostajnickog gradonacelnika Davora Govorcinovica zbog kaznenog djela prijevare.
       Kako se navodi u optuznom prijedlogu Govorcinovic je 17. lipnja 1999. godine, kao opunomcenik Dusana Glusca, predratnog direktora "Pounja" koji od 1991. zivi u Bosanskoj Dubici, u Gluscevo ime zatrazio povrat sredstav za obnovu. Povrat je zatrazio preko zupanijskog odsjeka za obnovu i pritom naveo neistinite podatke kako Glusac s obitelji zivi u kuci u Hrvatskoj Kostajnici iako je dobro znao da Glusac ne zivi u toj kuci, niti je ta kuca obnovljena. Takodjer je znao i da je Dusan Glusac tjedan ranije prodao kucu njegovoj rodjakinji Ljiljani O., od koje je u srpnju 1999., mjesec dana nakon podnosenja zahtjeva, Govorcinovic otkupio Gluscevu kuicu. Kada se dvije godine kasnije, u veljaci 2001., nakon anonimnog pisma, podigla prasina zbog te transakcije, Govorcinovic je u Gluscevo ime povukao zahtjev za povratkom sredstava navodno utrosenih za obnovu. Na taj nacin, laznim prikazvianjem cinjenica, pokusao je pribaviti nepripadajucu korist i ostetiti drzavni proracun Republike Hrvatske, navodi se u optuznom prijedlogu (Z.G.)
 
DAVOR GOVORCINOVIC, KOSTAJNICKI GRADONACELNIK
Bez komentara
- Bez komentara, rekao je jucer Davor Govorcinovic, kostajnicki gradonacelnik. Dodao je kako ce sud ocjeniti je li bilo kaznenog djela ili nije (zg).
 
 
     -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jutarnji list Zagreb